Införrapport: Juventus-Livorno

Efter två jobbiga tappade poäng mot Bordeaux på Olimpico så har vi nu nya gäster. Ikväll får vi besök av småttingarna från Toscana, nämligen Livorno. På hemmamark bör vi enkelt ta tre poäng. 1-0 eller 4-0 är snarare frågan inför matchen. Allt beror på hur spelet kommer vara, hur anfallarna presterar, hur revanschsugna spelarna är och även hur vår atommyra Giovinco trollar på planen.

Efter flera fina insatser hittills så har Felipe Melo fått en startplats utan tvekan. Idag är han dock skadad så vi får förmodligen se Tiago på hans pos... men, va? Är Tiago också skadad? Jaha, då blir det antagligen Poulsen på mittfältet.
Eländiga skador, fy f*n. Bredvid Poulsen bör Marchisio och Camoranesi spela och framför dessa får vi alltså se Sebastian Giovinco.

I försvaret har Cannavaro känningar i låret och Legrottaglie tar hans plats bredvid Chiellini. Grosso lär få vila enligt Gazzettan efter ett tufft spelschema och då får nog Molinaro chansen(usch). Zebina på högern.

Anfallet då; Iaquinta och Trezeguet kommer till största sannolikhet få starta och vi får säkert se ett inhopp av Amauri.
Längst bak har vi vår käre Buffon.

Den preliminära startelvan i sin helhet då:
Buffon; Zebina, Chiellini, Legrottaglie, Molinaro; Camoranesi, Poulsen, Marchisio, Giovinco; Iaquinta, Trezeguet;

Se upp för: Cristiano Lucarelli - En skyttekung är en skyttekung. Den forna målsprutan kan mycket väl få hål på Juventus vid något försvarsmisstag.

Dagens ramsa får väl bli: QUANDO GIOCA SEGNA SEMPRE TREZEGUET!
Översättning:
När han spelar blir det alltid mål, Trezeguet!

Tips: 3-0 (Iaquinta x2, Trezegol)

/Arash

Juventus-Bulgarien 2-0

Det finns respekt. Och det finns ännu mer respekt... Ja, och det finns även Juventus. 7 spelare från gårdagens startelva i Gli Azzurri var Juventini. 7 spelare! Det är riktigt stort. Det är respekt. En nybliven Juventino á la Fabio Grosso inledde målskyttet under gårdagskvällen och nästa Juventino att få näta var Vincenzo Iaquinta.

Överdriven Juvekänla var det dessutom av att matchen spelades i Turin och på Stadio Olimpico. Inte blev det sämre - och jag tror nog ingen kunde undgå att gapa stort - när Gianluigi "Superman" Buffon gjorde dagens och antagligen denna omgången av VM-kvalets absolut snyggaste räddning.
Klicka här för att se räddningen!

Följande Juventusspelare var med i startelvan för Italien: Gianluigi Buffon, Fabio Grosso, Giorgio Chiellini, Fabio Cannavaro, Claudio Marchisio, Mauro Camoranesi och Vincenzo Iaquinta.

Så, vad hände på annat håll?
Äh, inget särskilt positivt. Felipe Melo stod för en kass insats i Brasilientröjan när han för det första orsakade en straff åt motståndarna Chile. Därefter blev han dessutom utvisad i 50:e minuten. Efter vad jag har hört så ska han också ha varit ganska osynlig. Nåja, så länge han lirar bra i Juventus så är det väl lugnt. ;-)

/Arash

Ciao David!

En säsong till. I en säsong till får vi njuta av vår fransman David Trezeguet. Världens bästa straffområdesspelare, en ypperlig avslutare och en legend i Juventus. En lång svartvit era är snart över.

Det var med stor sorg som jag läste nyheten häromdagen. David Trezeguet hade bestämt sig för att lämna Juventus efter säsongen. Efter vad som kommer att bli tio år hos den gamla damen, lämnar han Italien och flyttar hem med sin familj. 160 mål på 272 matcher har det, enligt Wikipedia.com, hittills blivit för Juventus. Ett målsnitt på 0,70 mål per match. Sanslöst.
Han har högst målsnitt av alla spelare i Serie A och är Juventus bästa utländska målskytt genom tiderna.
Jag kommer helt klart sakna hans glädje, hans mål och hans spel, kyla och även hans mamma på läktaren.
Grazie per tutto, David Trezeguet! Uno di noi!

Drygt elva minuter in i matchen så får Pavel Nedved en boll på högerflanken. Han lägger ett långt inlägg till Alessandro Del Piero som nickar bollen mot straffområdet. Där står David Trezeguet, rättplacerad som vanligt och rakar in bollen i mål med vänstern. Casillas är chanslös trots att bollen går in just bredvid honom och ledningen är ett faktum. Stadio Delle Alpi exploderar. David Trezeguet räcker upp armarna mot publiken, snurrar runt ett par varv och mottar publikens ovationer.
Detta var CL-matchen mot Real Madrid 2003. Det som är, och kommer bli mitt absolut största minne av David "Trezegol" Trezeguet.

Nu vill vi se dig göra några mål i din sista säsong, David...
/Arash

Sebastian tippar Serie A

Så var det dags för mig att försöka tippa utgången av våran älskade liga, italienska ligan är som tidigare känt den absolut jämnaste av "de tre stora". Visst har Inter på senaste år vunnit Lo Scudetto tämligen enkelt men även fast jag inte är den sortens person som sysslar med bortförklaringar så måste jag säga att en stor del av Inters framgång ligger i hur utgången av Calciopoli blev...


Nog tjatat om det, här kommer min tippning:


20:
Livorno:
Finns det ens något som talar för att Livorno ska kunna undvika nerflyttning? Nej jag tycker inte det, man har i forwarden Lucarelli ett antal gjorde mål men sen då? Backar som Nelson Rivas (Inter) och Dario Knezevic skrämmer knappast.
 
19: Bologna:
Har förra säsongens tvåa i skytteligan Marco Di Vaio som sitt största hopp men har även en del intressanta spelare i nyförvärven Gaby Mudingayi (Lazio), Marcelo Zalayeta (Napoli) och Pablo Osvaldo (Fiorentina) men räcker det? Tror tyvärr inte det, en alldeles för tunn trupp gör att Bologna spelar Serie B nästa säsong.


18:

Chievo:

Har enligt mig den absolut starkaste truppen av alla lagen som kommer kämpa i botten, jag tror dock att Chievo kan vara en obehaglig motståndare för övriga lag och kanske, kanske kan dem överraska många i år (inklusive mig själv?) med att ta en relativt hög placering (10-14). Här garderar jag mig alltså, Chievo har slagit från underläge förut och gjort det riktigt bra och kan göra så även i år! Trots detta tror jag att det blir en kamp in i det sista om vilken serie laget kommer tillhöra säsongen 2010/2011.

17: Bari:
Med en ny stenrik ägare som vill göra Bari till en klubb för Europa League kan det gå vägen för nykomlingen, med lite tur undviker man nedflyttning. Har lånat Juve-talangen Iago Falque.

16: Cagliari:
Otroligt svårspelade på sin hemmaplan där man även förväntas ta mestadelen av sina poäng man kommer samla på sig under säsongen, räcker det för att slippa bli allt för långt nerdragna i bottenstriden?

15: Siena:
Förra säsongen hade man några av Serie A:s bästa ytterbackar, dem är nu borta och man har enligt mina ögon inte direkt ersatt dem tillräckligt. Får passa sig för att bli inblandade i bottenträsket men har fortfarande tillräckligt stark trupp för att undvika nerflyttning.

14: Palermo:
Ett lag som jag gillar starkt, spelade en sevärd fotboll och har sevärda spelare som t.ex. Cavani och Miccoli på topp. På mittfältet huserar den stabila brasilianaren Simplico tillsammans med den förra Juve-talangen Antonio Nocerino. Har dock ingen bättre trupp än att det kommer sluta precis över bottenträsket.

13: Catania:
Även här ett lag som är oerhört hemmastarkt, har en intressant trupp plus en ny tränare i år som gör att det ska bli kul att följa Catanias framfart i år, kan komma att överraska!

12: Parma:
Mängder med Juventus-bekantingar i Parma gör att även dem kommer bli roliga att följa, har en bra mix av gamla och unga spelare där framförallt Paloschi kan komma att blomma ut rejält!

11: Atalanta:
Inte direkt en namnstark trupp i år men kommer fortfarande knipa en plats i ingenmansland i år på ren vilja, dags för Doni att lägga av snart?

10: Fiorentina:
Även här en hel del Juve-bekantskaper, har gjort en grymt bra värvning i De Silvestri annars så ser det tungt ut, årets CL-deltagare kan komma att floppa rejält.

9: Lazio:
Har haft ett intressant lag i ett par säsonger nu men trots det inte lyckats nå Cl-platsen man så hett suktar efter, kan det vara dags nu? I år finns alla möjligheter för Lazio att hamna före sina bittra rivaler Roma i tabellen med tanke på deras tunga start och tränarbyte.

8: Milan:
Milan, vart ska man ens börja med dem? Den forna(?) storklubben är rejält på dekis, sålde av sin absolut största stjärna och fanbärare i Kaká. Bra betalt fick man också, hur ersatte man honom? Fråga den som vet för i mina ögon har dem inte ersatt honom överhuvudtaget. Kan nya tränaren Leonardo göra underverk? Är Dinho kapabel till att ensam bära upp Milan på sina axlar? Kan nyförvärven i Thiago Silva och Huntelaar frälsa? Frågorna är många. För italiensk toppfotboll ute i Europa hoppas jag verkligen klubben kan komma ur det här stärkta, för CL behöver Milan, Milan behöver CL!

7: Udinese:
Också ett lag jag gillar skarpt, mängder med intressanta spelare, frågan är hur förlusten av Quagliarella kommer kännas. Aspirerar på en Europa League plats!

6: Roma:
Även här ett forna(?) storlag på rejäl dekis. Sålde av sin stora talang, Aquilani (dock skadebenägen) till Liverpool. Ny tränare i gamla Juve-bossen Ranieri. Jag tror han reder ut krisen och Roma kan komma att få spela Europa League nästa säsong?

5: Sampdoria:
Mycket stark trupp där enda frågetecknet är backlinjen. Har talangen Dessena på mitten som kanske kan blomma ut rejält den här säsongen. Man har även den som alltid omtalade Cassano i laget vilket höjer Sampdoria ett flertal nivåer. Europa League nästa säsong för Sampdoria, snudd på CL.

4: Genoa:
Trots dem mycket tunga förlusterna av Motta och Milito (båda till Inter) så har man ersatt mycket klokt och kommer utmana rejält i år, kommer vara med i toppstriden länge men kommer falla tillbaka när våren väl kommer. Har högintressanta Bolzoni i laget (Inter), hur mycket speltid kommer den unga mittfältaren få?

3: Inter:
Tappade Zlatan till Barca men är i mina ögon ännu starkare än förra året, har värvat klokt och har trots fem stycken mycket bra värvningar gått många sköna miljoner plus på sommarens mercato. Blir intressant att följa bla. Sneijders, Eto´os och Mottas framfart i årets Calcio.

2: Napoli:
Den stora bomben på listan, Napoli. Hur i all sin dar kan jag tippa dem tvåa i Serie A, framför självaste Inter? Motiveringen lyder att man har en stabil trupp med mycket spetskompetens i framförallt Lavezzi, Hamsik och Quagliarella men även stabila herrar som Zuniga (nyförvärv från Siena) och målvakten De Sanctis. Är antingen fågel eller fisk, klaffar allt kan dem definitivt vara med och utmana, annars blir det kamp om Europa League-platserna. Tunt på backlinjen dock, får se hur det går fram till januarifönstret och vid behov (troligast) skaffa in en eller två startspelare i backlinjen. Blir intressant om Santacroce kan få sitt slutliga genombrott nu?

1: Juventus:
Campioni D´Italia!
Finns det något som ska kunna hindra Juve i år? Secco har i år överträffat alla våra förväntningar och gjort ena storvärvningen efter den andra. Bara att kolla på namnen som anslutit i sommar: Diego, Felipe Melo, Cannavaro och Grosso. Med härliga spelare som Legrottaglie, Giovinco, Marchisio och de pånyttfödda spelarna Tiago och Poulsen som sparkapital så ser Juve ut att kunna slåss  om titeln i både Serie A och CL på allvar i år!

Forza Juve per Sempre!





Får vi se detta i år igen tro?

Sista mercato-dagen!

"Grosso è un giocatore della Juve."
Så här såg många rubriker ut på olika hemsidor - och flertalet tjut, glädjerop och säkert en och annan svordom hördes antagligen från  juventini-munnar världen över.

Under den sista dagen på marknaden knöt Juventus till sig en av VM 2006s stora spelare, nämligen Fabio Grosso. 31-åringen ankommer för två miljoner euro och klausuler lär även lägga till en miljon extra. Detta måste absolut ses som ett välkommet nyförvärv och priset är väldigt förmånligt. Molinaro kan inte gå och älta på vänsterbacksplatsen och De Ceglie håller inte måttet, därav är detta perfekt.

Fabio Grosso höjdes till skyarna efter slutspelet 2006 och blev direkt köpt från Palermo till Inter. Kanske var det nervositet eller dåligt självförtroende som var problemet när han gjorde en märkbart dålig säsong. Spelet från VM var som bortblåst. Året därpå klev han på planet mot franska storklubben Olympique Lyonnais. 52 matcher och två mål blev det i den tröjan innan han som vi alla vet valde att flytta till oss.

Så, vad hände mer då? Jo, det spekulerades ivrigt om att Lorenzo Ariaudo skulle lånas ut till Cagliari men dessa förhandlingar grusades av att tiden inte räckte till. Detta lär nog förhindra hans utveckling en aning och enligt mig är det lite synd.

Vi kan därmed konstatera att en mycket mycket bra genomförd mercato är till ända. Alessio Secco har tillsammans med övriga ledningen stått för en magnifik förbättring om man jämför med året innan. Diego Ribas da Cunha för ett barnsligt pris och Felipe Melo från Fiorentina är två stycken stora värvningar som direkt börjat leverera.
Lägg därtill Fabio Cannavaro som trotsat alla påståenden om att han är slut, trött och usel genom att visa upp samma spel som för tre år sedan. Pricken över i:et är nu alltså Fabio Grosso.

Frågan är om inte årets absolut bästa värvning är en man vid namn Ciro Ferrara? Laganda, moral och Lo Stilo Juve är precis vad vi behöver och det kan jag garantera er att Ciro har. Istället får Roma dras med the Tinkerman Claudio Ranieri.

Sammanfattningsvis är en ljuvlig Mercato över och säsongen är igång. Två raka vinster och två poäng före Internazionale är positivt. Nyförvärven är vakna från början och det spelas mer samba-fotboll än på länge i Juventus. Nu gäller det att fortsätta så...

Mot 30!

/Arash


Back on track...

Så alla kära läsare, vi har ju som ni kanske märkt haft ett rätt långt uppehåll med skrivandet på bloggen. Anledningen till det är att jag har varit i Grekland, men nu jävlar kör vi!

Vad är nytt?

Kan ju börja med att Lega Calcio ÄNTLIGEN har dragit igång!
Första hindret för oss Juventini i jakten mot Lo Scudetto var matchen mot Chievo. Vi alla minns väl den där hemska matchen i slutet av förra säsongen då en viss Pellissier gjorde hattrick mot oss och dödade den sista gnistan av hopp vi hade om att kunna gå förbi Inter och sno åt oss titeln.
Men vi alla vet hur det slutade, 1-0 till Juventus efter mål av Iaquinta i den 12:e minuten efter ett fint förspel av nyförvärvet och allas nya favorit Diego.
Jag kunde tyvärr inte se matchen på en tillräckligt bra internetlina så det hackade rätt kraftigt vilket gör att jag skippar att lämna en eventuell matchrapport, men ni får gärna lämna kommentarer och diskutera matchen!

Sen matchen mot Roma då: även där visade Grekland varför man är efter i utvecklingen eftersom internet hackade sönder matchen totalt...
Men matchen slutade med seger 3-1 efter mål av Diego x 2 och Felipe Melo. Det jag kan säga om matchen är att Juventus började bra, med den fart och fläkt vi har efterlyst. Grygera var inte så fruktanssvärt dålig som alla påstår utan han kämpade på bra.

Sammanfattningsvis så har Juventus efter två spelade matcher maximala sex poäng, Inter: 4, Milan 3 och Roma: 0... Visst att det är tidigt att snacka om att vi ska vinna Lo Scudetto redan nu men det är trots allt under en hel säsong man ska samla på sig tillräckligt poäng för att ligga överst i tabellen när man har spelat 38 matcher.
Vi har redan nu alltså skaffat oss ett litet försprång, keep up the good work lads!

Avslutningsvis så vill jag säga: Benvenuto Fabio Grosso!
Kan våran värdelösa vänsterkant äntligen leverera lite farliga inlägg till tre av Lega Calcios absolut bästa huvudspelare i form av: Iaquinta, Amauri och Trez?

Men nu siktar vi återigen mot Rom, Lazio står alltså för motståndet. Hur härligt skulle det inte vara att efter 3 svåra matcher (Chievo, Roma och Lazio) sitta med 9 poäng!

AVANTI JUVE!

// Sebastian Mårts


RSS 2.0