Sista mercato-dagen!

"Grosso è un giocatore della Juve."
Så här såg många rubriker ut på olika hemsidor - och flertalet tjut, glädjerop och säkert en och annan svordom hördes antagligen från  juventini-munnar världen över.

Under den sista dagen på marknaden knöt Juventus till sig en av VM 2006s stora spelare, nämligen Fabio Grosso. 31-åringen ankommer för två miljoner euro och klausuler lär även lägga till en miljon extra. Detta måste absolut ses som ett välkommet nyförvärv och priset är väldigt förmånligt. Molinaro kan inte gå och älta på vänsterbacksplatsen och De Ceglie håller inte måttet, därav är detta perfekt.

Fabio Grosso höjdes till skyarna efter slutspelet 2006 och blev direkt köpt från Palermo till Inter. Kanske var det nervositet eller dåligt självförtroende som var problemet när han gjorde en märkbart dålig säsong. Spelet från VM var som bortblåst. Året därpå klev han på planet mot franska storklubben Olympique Lyonnais. 52 matcher och två mål blev det i den tröjan innan han som vi alla vet valde att flytta till oss.

Så, vad hände mer då? Jo, det spekulerades ivrigt om att Lorenzo Ariaudo skulle lånas ut till Cagliari men dessa förhandlingar grusades av att tiden inte räckte till. Detta lär nog förhindra hans utveckling en aning och enligt mig är det lite synd.

Vi kan därmed konstatera att en mycket mycket bra genomförd mercato är till ända. Alessio Secco har tillsammans med övriga ledningen stått för en magnifik förbättring om man jämför med året innan. Diego Ribas da Cunha för ett barnsligt pris och Felipe Melo från Fiorentina är två stycken stora värvningar som direkt börjat leverera.
Lägg därtill Fabio Cannavaro som trotsat alla påståenden om att han är slut, trött och usel genom att visa upp samma spel som för tre år sedan. Pricken över i:et är nu alltså Fabio Grosso.

Frågan är om inte årets absolut bästa värvning är en man vid namn Ciro Ferrara? Laganda, moral och Lo Stilo Juve är precis vad vi behöver och det kan jag garantera er att Ciro har. Istället får Roma dras med the Tinkerman Claudio Ranieri.

Sammanfattningsvis är en ljuvlig Mercato över och säsongen är igång. Två raka vinster och två poäng före Internazionale är positivt. Nyförvärven är vakna från början och det spelas mer samba-fotboll än på länge i Juventus. Nu gäller det att fortsätta så...

Mot 30!

/Arash


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0