Ciao David!

En säsong till. I en säsong till får vi njuta av vår fransman David Trezeguet. Världens bästa straffområdesspelare, en ypperlig avslutare och en legend i Juventus. En lång svartvit era är snart över.

Det var med stor sorg som jag läste nyheten häromdagen. David Trezeguet hade bestämt sig för att lämna Juventus efter säsongen. Efter vad som kommer att bli tio år hos den gamla damen, lämnar han Italien och flyttar hem med sin familj. 160 mål på 272 matcher har det, enligt Wikipedia.com, hittills blivit för Juventus. Ett målsnitt på 0,70 mål per match. Sanslöst.
Han har högst målsnitt av alla spelare i Serie A och är Juventus bästa utländska målskytt genom tiderna.
Jag kommer helt klart sakna hans glädje, hans mål och hans spel, kyla och även hans mamma på läktaren.
Grazie per tutto, David Trezeguet! Uno di noi!

Drygt elva minuter in i matchen så får Pavel Nedved en boll på högerflanken. Han lägger ett långt inlägg till Alessandro Del Piero som nickar bollen mot straffområdet. Där står David Trezeguet, rättplacerad som vanligt och rakar in bollen i mål med vänstern. Casillas är chanslös trots att bollen går in just bredvid honom och ledningen är ett faktum. Stadio Delle Alpi exploderar. David Trezeguet räcker upp armarna mot publiken, snurrar runt ett par varv och mottar publikens ovationer.
Detta var CL-matchen mot Real Madrid 2003. Det som är, och kommer bli mitt absolut största minne av David "Trezegol" Trezeguet.

Nu vill vi se dig göra några mål i din sista säsong, David...
/Arash

Kommentarer
Postat av: Nisse

Forza Trez!

2009-09-04 @ 19:39:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0