Sebastian tippar Serie A

Så var det dags för mig att försöka tippa utgången av våran älskade liga, italienska ligan är som tidigare känt den absolut jämnaste av "de tre stora". Visst har Inter på senaste år vunnit Lo Scudetto tämligen enkelt men även fast jag inte är den sortens person som sysslar med bortförklaringar så måste jag säga att en stor del av Inters framgång ligger i hur utgången av Calciopoli blev...


Nog tjatat om det, här kommer min tippning:


20:
Livorno:
Finns det ens något som talar för att Livorno ska kunna undvika nerflyttning? Nej jag tycker inte det, man har i forwarden Lucarelli ett antal gjorde mål men sen då? Backar som Nelson Rivas (Inter) och Dario Knezevic skrämmer knappast.
 
19: Bologna:
Har förra säsongens tvåa i skytteligan Marco Di Vaio som sitt största hopp men har även en del intressanta spelare i nyförvärven Gaby Mudingayi (Lazio), Marcelo Zalayeta (Napoli) och Pablo Osvaldo (Fiorentina) men räcker det? Tror tyvärr inte det, en alldeles för tunn trupp gör att Bologna spelar Serie B nästa säsong.


18:

Chievo:

Har enligt mig den absolut starkaste truppen av alla lagen som kommer kämpa i botten, jag tror dock att Chievo kan vara en obehaglig motståndare för övriga lag och kanske, kanske kan dem överraska många i år (inklusive mig själv?) med att ta en relativt hög placering (10-14). Här garderar jag mig alltså, Chievo har slagit från underläge förut och gjort det riktigt bra och kan göra så även i år! Trots detta tror jag att det blir en kamp in i det sista om vilken serie laget kommer tillhöra säsongen 2010/2011.

17: Bari:
Med en ny stenrik ägare som vill göra Bari till en klubb för Europa League kan det gå vägen för nykomlingen, med lite tur undviker man nedflyttning. Har lånat Juve-talangen Iago Falque.

16: Cagliari:
Otroligt svårspelade på sin hemmaplan där man även förväntas ta mestadelen av sina poäng man kommer samla på sig under säsongen, räcker det för att slippa bli allt för långt nerdragna i bottenstriden?

15: Siena:
Förra säsongen hade man några av Serie A:s bästa ytterbackar, dem är nu borta och man har enligt mina ögon inte direkt ersatt dem tillräckligt. Får passa sig för att bli inblandade i bottenträsket men har fortfarande tillräckligt stark trupp för att undvika nerflyttning.

14: Palermo:
Ett lag som jag gillar starkt, spelade en sevärd fotboll och har sevärda spelare som t.ex. Cavani och Miccoli på topp. På mittfältet huserar den stabila brasilianaren Simplico tillsammans med den förra Juve-talangen Antonio Nocerino. Har dock ingen bättre trupp än att det kommer sluta precis över bottenträsket.

13: Catania:
Även här ett lag som är oerhört hemmastarkt, har en intressant trupp plus en ny tränare i år som gör att det ska bli kul att följa Catanias framfart i år, kan komma att överraska!

12: Parma:
Mängder med Juventus-bekantingar i Parma gör att även dem kommer bli roliga att följa, har en bra mix av gamla och unga spelare där framförallt Paloschi kan komma att blomma ut rejält!

11: Atalanta:
Inte direkt en namnstark trupp i år men kommer fortfarande knipa en plats i ingenmansland i år på ren vilja, dags för Doni att lägga av snart?

10: Fiorentina:
Även här en hel del Juve-bekantskaper, har gjort en grymt bra värvning i De Silvestri annars så ser det tungt ut, årets CL-deltagare kan komma att floppa rejält.

9: Lazio:
Har haft ett intressant lag i ett par säsonger nu men trots det inte lyckats nå Cl-platsen man så hett suktar efter, kan det vara dags nu? I år finns alla möjligheter för Lazio att hamna före sina bittra rivaler Roma i tabellen med tanke på deras tunga start och tränarbyte.

8: Milan:
Milan, vart ska man ens börja med dem? Den forna(?) storklubben är rejält på dekis, sålde av sin absolut största stjärna och fanbärare i Kaká. Bra betalt fick man också, hur ersatte man honom? Fråga den som vet för i mina ögon har dem inte ersatt honom överhuvudtaget. Kan nya tränaren Leonardo göra underverk? Är Dinho kapabel till att ensam bära upp Milan på sina axlar? Kan nyförvärven i Thiago Silva och Huntelaar frälsa? Frågorna är många. För italiensk toppfotboll ute i Europa hoppas jag verkligen klubben kan komma ur det här stärkta, för CL behöver Milan, Milan behöver CL!

7: Udinese:
Också ett lag jag gillar skarpt, mängder med intressanta spelare, frågan är hur förlusten av Quagliarella kommer kännas. Aspirerar på en Europa League plats!

6: Roma:
Även här ett forna(?) storlag på rejäl dekis. Sålde av sin stora talang, Aquilani (dock skadebenägen) till Liverpool. Ny tränare i gamla Juve-bossen Ranieri. Jag tror han reder ut krisen och Roma kan komma att få spela Europa League nästa säsong?

5: Sampdoria:
Mycket stark trupp där enda frågetecknet är backlinjen. Har talangen Dessena på mitten som kanske kan blomma ut rejält den här säsongen. Man har även den som alltid omtalade Cassano i laget vilket höjer Sampdoria ett flertal nivåer. Europa League nästa säsong för Sampdoria, snudd på CL.

4: Genoa:
Trots dem mycket tunga förlusterna av Motta och Milito (båda till Inter) så har man ersatt mycket klokt och kommer utmana rejält i år, kommer vara med i toppstriden länge men kommer falla tillbaka när våren väl kommer. Har högintressanta Bolzoni i laget (Inter), hur mycket speltid kommer den unga mittfältaren få?

3: Inter:
Tappade Zlatan till Barca men är i mina ögon ännu starkare än förra året, har värvat klokt och har trots fem stycken mycket bra värvningar gått många sköna miljoner plus på sommarens mercato. Blir intressant att följa bla. Sneijders, Eto´os och Mottas framfart i årets Calcio.

2: Napoli:
Den stora bomben på listan, Napoli. Hur i all sin dar kan jag tippa dem tvåa i Serie A, framför självaste Inter? Motiveringen lyder att man har en stabil trupp med mycket spetskompetens i framförallt Lavezzi, Hamsik och Quagliarella men även stabila herrar som Zuniga (nyförvärv från Siena) och målvakten De Sanctis. Är antingen fågel eller fisk, klaffar allt kan dem definitivt vara med och utmana, annars blir det kamp om Europa League-platserna. Tunt på backlinjen dock, får se hur det går fram till januarifönstret och vid behov (troligast) skaffa in en eller två startspelare i backlinjen. Blir intressant om Santacroce kan få sitt slutliga genombrott nu?

1: Juventus:
Campioni D´Italia!
Finns det något som ska kunna hindra Juve i år? Secco har i år överträffat alla våra förväntningar och gjort ena storvärvningen efter den andra. Bara att kolla på namnen som anslutit i sommar: Diego, Felipe Melo, Cannavaro och Grosso. Med härliga spelare som Legrottaglie, Giovinco, Marchisio och de pånyttfödda spelarna Tiago och Poulsen som sparkapital så ser Juve ut att kunna slåss  om titeln i både Serie A och CL på allvar i år!

Forza Juve per Sempre!





Får vi se detta i år igen tro?

Kommentarer
Postat av: GradinataNord

Håller inte alls med i denna tippning. Men alla får tippa som man vill. Bolzoni spelar inte i Genoa, han är utlånad.

2009-09-04 @ 10:38:38
Postat av: Vaha

Rätt usel tippning. Palermo 14 plats? Milan 8? Napoli 2!?. Chievo 18?



Verkar inte som att ni har så jättemycket koll på Serie A.

2009-09-04 @ 10:55:27
Postat av: Anonym

HAHAHAHA sämsta tippning jag sett. Omg, lol, rofl, lmfao etc.

2009-09-04 @ 15:22:09
Postat av: Ricc

Denna var ju inte alls bra tippning, du lär ju skojja? Jag är Juventino, mena tt palermo ska komma på 14 plats är ju skrattretande. Dem är betydligt bättre, bättre än milan.

Och tror du Inter har blivit svagare på något sett?

2009-09-04 @ 15:44:00
Postat av: 100% juve

herregud, Fiorentina 10a och Napoli 2a. Det var första och sista gången jag besökte den här bloggen



grazie

2009-09-04 @ 15:44:51
Postat av: Arash

Hörni! Finns faktiskt fler än en skribent här så dra inte för det. Nä, haha, skojar bara. Det är faktiskt en blogg och där delger man sina känslor och tankar. Sebastian tror på detta, det betyder inte att det blir så. Även jag tvekar lite på tippningen. Napoli tvåa? Näe... :-)

2009-09-04 @ 16:10:04
URL: http://juventini.blogg.se/
Postat av: fluddan

Sämsta jag någonsin läst.

2009-09-04 @ 17:29:24
Postat av: Pervan

Haha du måste driva? 1: Napoli tvåa? skulle inte tro det, max femma. 2: Okej milan är sämst (milanista här) men vafan åtta? du för du ge dig herregud! 3: Juve kan vinna men slåss om CL? Grabben i dina drömmar kanske!

2009-09-05 @ 00:26:05
Postat av: perra

napoli 2a, fiorentina 10a, palermo 14, miln 8a.. vem e du å va försöker du göra me oss??

2009-09-05 @ 09:36:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0