Tankar inför Juve - Real Madrid

Då var det alltså äntligen dags, matchen vi alla har väntat på!
Ikväll ställer alltså våra 11 tappra krigare upp emot Marängerna från Madrid, matchen har byggt upp mångas förväntan så enormt mycket med tanke på att klubbarna möttes i föregående säsongs Champions League där Juve stod som segrare båda matcherna.

Vad ska man förvänta sig inför den här matchen då?

Min mening är att man självklart ska gå för att vinna, men vi SKA komma ihåg att detta fortfarande är en försäsongsturnering och att man inte ska lägga så stor vikt vid resultatet oavsett om det blir vinst eller förlust...

Enligt rapporterna så kommer Juve ställa upp med ett starkt lag som ni kanske redan har läst på våran blogg och även på många andra sidor =).
Och som ni alla redan vet så är alltså våran lilla brasilianare Diego indisponabel ikväll vilket troligast betyder att ikväll är det Giovinco som agerar våran trequartista, återstår att se hur det går...

Mina tankar om Seba är att han inom några år kommer vara en av världens bästa på sin position, OM han får chansen att spela regelbundet, men efter köpet av Diego så är det mest troliga att Giovinco även i år får agera reserv.

Men, matchen ikväll är verkligen viktig för alla Madristas och Juventinos och en seger kommer göra det ena lagets fans stolta en lång tid framöver, oavsett om det andra lagets supportrar kommer hänvisa till att det FAKTISKT bara var en träningsmatch...

Så snälla Juve, visa er från eran bästa sida ikväll! Vi ska visa att vi är tillbaka på den absoluta toppen i Europa, den här säsongen ska världen få veta att "Den gamla damen" inte har sjungit på sin sista vers utan att vi faktiskt är ett lag man ska vara rädda för! Calciopoli var bara en fas i Juves förändring, VI ÄR TILLBAKA, STARKARE än någonsin!

Tips: 2-3 (Ronaldo och Pepe målskyttar för Real och Giovinco och Del Piero x 2 för Juve)

NU KÖR VI!

// Sebastian Mårts

Införrapport: Real Madrid - Juventus

Ikväll ligger allt fokus på en match som nästan växt sig till ett derby. Ett slags hatmöte mellan Real Madrid och Juventus.
Ett stjärnspäckat lag med revanschlust möter ett lag vars hjärta och vinnarmentalitet är på topp. Det är bara en träningsmatch, i en träningscup, men det betyder så mycket mer. Just nu är Real Madrid laget alla vill slå, inklusive jag. De har spenderat oerhörda pengar på en massa stjärnspelare och detta ogillas starkt av majoriteten av fotbollsvärlden.

Dags att ta ner dem på jorden igen? Dags att visa vilka som alltid har vunnit?
Vi får väl hoppas på det. Ferrara har under dagarna gått och sagt att är man Juventus så lägger man fullt fokus på alla matcher, träningsmatcher eller ej. I och med det lär vi få se ett taggat Juventus som säkert kämpar väl och förhoppningsvis lyckas utmanövrera marängerna.

Ett stort minus och ett rejält antiklimax är att Diego skadade sig under förmiddagsträningen idag. Han ska enligt flera källor vila i 48 timmar och sedan ska hans status utvärderas. Istället kanske vi får se Sebastian Giovinco på trequartistaplatsen?

Arashs startelva (preliminär?):

                          Buffon
Zebina Cannavaro Chiellini Molinaro
        Camoranesi Melo Tiago
                        Giovinco
               Amauri Del Piero

Mot finalen! Mitt tips: 0-2. Del Piero x2.

Arash Moosavian



Intervju med Diego

Diego Ribas da Cunha stod för en skön debut mot Seongnam i sista gruppmatchen i Peace Cup. 3-0 slutade det och en av målskyttarna var just Diego. Målet var läckert! Tre stycken fina lätta bolltoucher åt vänster och ett snabbt avslut med vänstern ställde målvakten och försvaret.

"Jag drömde om att mitt första mål skulle vara speciellt, precis som detta. Jag hoppas det är det första av många mål, men tills dess är jag väldigt nöjd över min debut. Allt gick riktigt bra. Jag har inte spelat på två månader. Vi vann och jag nätade och det kunde inte ha gått bättre", säger Diego.

Ödmjuk som han verkar vara, tillägger han senare på en fråga angående frisparksläggare att "jag är inte här för att tävla med Del Piero. Han är en av världens bästa och förtjänar respekt, framför allt i detta lag."

Brassen öser även beröm över spelarna framför sig.
"Det är fyra spelare av högsta klass. Jag måste lära känna dem väl och förstå deras rörelser för att kunna veta vart de helst vill ha bollen, men med personer som dem lär allt bli lätt.

Diego anser sig passa bra i rollen som trequartista och nämnde att Ciro Ferrara förstår hans spelstil.
"Systemet passar idealt för mig. Mina lagkamrater är intelligenta och har testat positionen åtminstone en gång under sina karriärer. Det kommer inte vara något problem. En liten förändring, men mer offensivt."

"Med spelarna vi har, och den summa pengar vi har lagt ut i år så måste vi vinna. Detta är den mentalitet jag har funnit hos mina nya lagkamrater. Vi har en bra vinnarmentalitet i truppen. Vi vet att Champions League är en svår utmaning men vi är övertygade om att vi har chansen."

"Jag är här för att göra mitt jobb. Att få min yta... och vinna!"

(Källa: http://www.football-italia.net/)

Arash Moosavian

Peace Cup...

Det är nu klart hur semifinalerna kommer se ut i träningsturneringen Peace Cup:

Real Madrid - Juve (Spelas på Estadio Sánchez Pizjuan de Sevilla - Kl. 22.30)
Aston Villa - FC Porto (Spelas på Estadio La Rosaleda de Málaga - Kl. 20.30)

Vågar man hoppas på en final mellan: Juventus och FC Porto?

Silly Season

Ett rykte som snart kan bli verklighet med Juventus anknytning är att Romas innermittfältare Alberto Aquilani kan vara på väg till Liverpool, Real Madrid har ju som tidigare känt varit ute efter Liverpools dito Xabi Alonso som även Juve velat ha.

Nu verkar en affär snart vara i hamn eftersom Alonso enligt rapporterna har lämnat in en skriftlig transferansökan därav Pools höjda intresse för Aquilani.

// Juventini.blogg.se

Uppdatering angående Caceres

Nu för en stund sen kom klartecken att Martin Caceres klarade av den obligatoriska läkarundersökningen och att lånet blir 100 % officiellt  under dagen, möjligtvis imorgon. Vi välkommnar alltså Juventus senaste nyförvärv till klubben och önskar dig all lycka till! (Källa: Corrieredellosport.it)

// Juventini.blogg.se

Bilder från Onsdagens träning och Caceres läkarundersökning

 
Diego Ribas och Felipe Melo

 
Zebina, Molinaro, Camo och Iaquinta

 
Fokus på löpbandet :)

 
Caceres glad över att vara i Turin?

 
Alla kör Fiat i Italien =)

Bilder från Tuttosport.com

// Sebastian Mårts

Grattis Christian Molinaro!

Idag, den 30 juli fyller Christian Molinaro 26 år.
Alla vi juventini önskar dig en bra dag och förhoppningsvis en bättre säsong än förra. =)

Än en gång, grattis Christian!



// Sebastian Mårts

Spelschemat för 09/10 fastställt!

Igår lottades årets spelschema för Serie A och Serie B. Vi får bland annat se ett Milanoderby och ett hett möte mellan Juventus och Roma redan i den andra omgången. Juventus inleder på hemmaplan, mot Chievo, och därefter möter vi som sagt Roma på bortaplan.
Den femtonde omgången lär bli spännande. Romderbyt och Derby d'Italia mellan Juventus och Inter tar plats under en och samma omgång. Vi avslutar säsongen med en stor match mot Milan på San Siro. Förhoppningsvis får väl Del Piero lyfta bucklan i Milano.

Säsongen går hur som helst igång den 22:a augusti och avslutas den 16:e maj, tre veckor innan fotbolls-VM i Sydafrika.

Vill bara säga att jag heter Arash och är bara 15 år gammal. Ser detta som en chans att skriva om allt gällande min stora kärlek, den gamla damen och samtidigt förbättra mitt skrivande.

Arash Moosavian

Sebastian calling...

Så, då var det alltså dags för mitt första inlägg på den här bloggen.
Mitt namn är Sebastian Mårts och jag är 21 år gammal bosatt i Svärdsjö i dalarnas län.
Jag har följt Juve sen snart 10 år tillbaka, varför? 
     I många år har jag känt en förundran över italiensk fotboll, hur det kan vara så vackert. Det visade sig vara ganska självklart att mina ögon skulle dras till det vackraste laget Juventus, den oövervinnerliga maskinen från Turin. Det kändes så naturligt att börja följa Juve och idag är jag så otroligt glad över att få vara en hängiven supporter till världens bästa klubblag som för mig spelar i världens underbaraste liga, Lega Calcio!

Många snackar om att Serie A är en tråkig och långsam liga men för mig är det en njutning att se hur Juventus på ett taktiskt sätt manövrar ut sin motståndare och sen när Ale Del Piero sätter sin frispark i 4e övertidsminuten övergår njutningen i något som nästan kan klassas som en orgasm.

Visst älskar jag underhållande och vacker fotboll men om det ska krävas tråkfotboll för att nå framgång så kan jag acceptera det, så länge det är mitt Juventus som når den framgången. 
 
Jag vill även passa på och tacka Arash för att han har erbjudit mig att skriva ner mina tankar som rör Juventus på den här sidan, det har alltid varit lite av en dröm att få dela med sig av mina tankar som enbart rör Juventus till andra likasinnade.
     Mitt och Arashs mål är att ge alla er som älskar fotboll och framförallt Serie A och Juventus en djupare inblick på vad som händer i och runt omkring laget nu under försäsongen och framförallt sen när Serie A drar igång.


Med detta sagt så vill jag tacka för mig och jag hoppas innerligt att alla ni Juventus supportrar och även fans till andra lag kommer följa den här bloggen. =)



// Sebastian

Välkomna!

Hej på er och välkomna till juventini.blogg.se! Här kan du hitta heta, fräscha transferrykten, känslofyllda videoklipp, fördjupade matchrapporter och mycket mycket mer angående det
vackra svartvita laget Juventus FC. Våra skribenter jobbar idéellt, det vill säga gratis, och på sin egen fritid vilket gör att en stor heder och en hel del tack bör gå till dessa individer.

Vi tar gärna emot gästkrönikor och gästartiklar, tips och synpunkter, personalansökningar och så vidare via min e-postadress [email protected].

Som sagt, läs om Juventus, om vår underbara klubb och delge era åsikter och synpunkter! Vi har alla en sak gemensamt på denna hemsida... Vi älskar Juventus.

Forza La Vecchia Signora per sempre!

RSS 2.0